• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Zomerse salade van bloemkool

Zomerse salade van bloemkool
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 kleine bloemkool
1 citron
8 abricozen
4 tomaten
2 à 3 handjes gemengde sla
1 potje ansjovisfilets op olie
3 eetlepels kleine zwarte olijven
3 eetlepels azijn
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ketchup
1 koffielepel mosterd

Bereiding van de zomerse salade van bloemkool

Snijd de bloemkoolroosjes los, was ze en kook ze gedurende5 minuten in gezouten water waaraan een 1/2 citroen is toegevoegd. Giet ze af en koel ze af onder de koude kraan. Was de abrikozen en ontpit ze. Snijd ze in kwartjes.

Was de tomaten, snijd ze in vieren.
Was en droog de gemengde sla.

Snijd de ansjovisfilets in stukjes. Meng het geheel voorzichting in een slakom.
Voeg de olijven toe.

Werk af met een vinaigrette van azijn, mosterd, ketchup, olijfolie, zout en peper.
Dien deze zomerse salade van bloemkool goed gekoeld op.

Artikel gepubliceerd door op 12/08/2014

Dit recept maakt deel uit van het dossier Gemengde salades van het seizoen

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming