• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    11 mening
  • Commentaren (0)

Zalmfilets met prei

Zalmfilets met prei
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
25 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

6 kleine preien
1 eetlepel olijfolie
1 klein glas witte wijn
4 zalmfilets van 150 g
4 eetlepels room
zout
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding van de zalmfilets met prei

Maak de prei schoon. Snij de stukken groen die te hard zijn weg.
Snij de rest met een mes in de lengterichting half open en spoel grondig.Schud ze goed uit.

Snij de prei dan in dunne ringen.

Verhit de olijfolie in een braadpot, doe de prei erin, bestrooi met een beetje zout en stoof 5 minuten.
Doe er de witte wijn bij en laat nog eens 5 minuten op een hoog vuur stoven tot het vocht min of meer is verdampt.
Giet de room erbij, roer en laat nog eens 5 minuten stoven.

Leg de zalmfilets op de prei. Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur 5 tot 10 minuten garen (al naargelang de dikte van de filets en hoe u de zalm gebakken wilt hebben).
Kruid met een beetje fleur de sel en goed wat peper peper en dien op in de braadpot.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2014
Origineel artikel geschreven door op 29/03/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Wat dacht u van een stukje zalm!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming