• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Zalm met gember en sojasaus

Zalm met gember en sojasaus
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

Verse gember : 1 kleine bol
Zalm : 2 stukjes van 150 gr
Kervel : 1 bundel
Citroen : 1/2
Sojasaus : 1 soeplepel
Worcestersaus : 1 soeplepel
Wasabi : 1/2 koffielepel
Zout en peper

Bereiding van Zalm met gember en sojasaus

Schil de gember en snij in kleine staafjes. Bewaar de schil.
Snij met een klein mesje een opening in de stukjes zalm. Doe er twee of drie staafjes gember in.
Neem de blaadjes van een bos kervel. Mix ze met drie in kleine stukjes gesneden staafjes gember en het sap van 1/2e citroen. Voeg ook 1 soeplepel soja, 1 soeplepel Worcester en 1/2 koffielepel wasabi toe. Mix opnieuw. Breng op smaak en bewaar deze saus op omgevingstemperatuur.
Breng water aan de kook in de stoofschotel met de schillen van de gember. Kook de stukjes zalm 4 à 5 minuten naargelang hun dikte. Leg de zalm op een schotel en voeg enkele staafjes gember toe. Serveer de saus apart. 

Artikel gepubliceerd door op 07/02/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Sint-Valentijnsrecepten: recepten voor koppeltjes

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming