• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Zalm in papillot met een coulis van paprika

Zalm in papillot met een coulis van paprika
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

300 gr zalm
4 rode paprika's
1 teentje look
1 soeplepel room
zout, peper

Bereiding van de zalm in papillot met een coulis van paprika



Verwarm de oven voor op 240°C (stand 8).

Was de paprika's en droog ze af. Doe ze in een schaal op zet ze op een bakplaat en plaats ze 20 minuten in de oven tot het vel opgezwollen en bruin geworden is.
Draai ze regelmatig om.

Haal ze uit de oven en doe ze in een slakom; doe er folie over en wacht 10 minuten tot ze wat afgekoeld zijn.

Draai voor de vis de oven naar stand 9 (270˚C).

Pel de paprika's, haal de zaadjes eruit en snij in stukken!

Pel en plet de look.
Mix de paprika's en de look tot het een homogene bereiding is.
Doe de coulis in een kookpot. Laat zachtjes sudderen op een zacht vuurtje en roer regelmatig gedurende 10 minuten.

Voeg wat room toe. En vervolgens wat zout en peper. Zachtjes roeren en warm houden.

Neem twee zalmfilets. Neem een groot vel aluminiumfolie, dat je kan dichtvouwen tot een 'buidel' met lucht in (papillot). Leg je zalmfilets erin, doe er citroensap, zout en peper over.
Vorm je buidel, die je goed dichtmaakt, zodat de stoom erin kan blijven. Leg de papillot(tes) in de oven en laat 10 minuten 'stoomkoken" op 280°C. U zou dit ook op een hete grill kunnen doen.

Leg de vis met zijn vocht op een bord en serveer met de coulis apart in een sauskom.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/02/2014
Origineel artikel geschreven door op 04/10/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lichte recepten voor lichte maaltijden

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie