• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Zalm in een mosterdjasje met jonge raapjes

Zalm in een mosterdjasje met jonge raapjes
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
60 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:
2 moten zalm van 150 gram, mosterd, 400 gram jonge raapjes, 4 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 koffielepel olijfolie, zout, peper

Wrijf de zalmmoten aan één kant ruim in met mosterd.
Leg ze in een bord en bedek met een vel aluminiumfolie. Zet koel weg. Schil de raapjes. Doe ze 15 tot 20 minuten in licht gezouten kokend water. Was de tomaten en schil de uien en het knoflook. Snij alles in stukjes. Doe ze in een kookpot en bestrooi met wat zout. Laat 20 tot 30 minuten op een zacht vuurtje stoven. Haal de saus door een zeef en druk goed aan om het maximum van de smaak eruit te halen. Doe ze terug in de pot en laat eventueel indikken.

Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Vet de pan eerst in met een kwastje en zorg dat ze goed heet is. Bak de zalmmoten met de mosterdkant 3 tot 4 minuten al naargelang de dikte en tot ze de gewenste gaarte hebben: rozig of doorbakken. Draai om en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Giet de tomatensaus in de schotel, leg de zalmmoten errond en de raapjes ernaast.

Artikel gepubliceerd door op 10/11/2015

Dit recept maakt deel uit van het dossier Typische plantenwortels van de herfst

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming