• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    4 mening
  • Commentaren (0)

Zachte broodjes

Zachte broodjes
Type:
picknick 

Recept voor Zachte broodjes: Ingrediënten voor 15 tot 20 broodjes

30 cl halfvolle melk
30 g boter
1 zakje gedroogde gist
500 g bloem T 45 of 55
2 eetlepels suiker
1 snuifje zout

Recept voor Zachte broodjes: Bereiding

Verwarm de melk in een steelpan. Doe de gist er al kloppend bij zo gauw de melk lauw is. Laat 15 minuten rusten.
Snij de boter in stukjes en laat ze smelten in de microgolven.
Was uw handen en spoel ze goed om alle geuren te verwijderen.
Zeef de bloem boven een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en doe daar de suiker, het zout en de gesmolten boter in. Roer even met een spatel en giet dan beetje per beetje en al roerend de melk erbij.
Kneed het deeg 10 minuten tot het er niets meer aan de kom of aan uw handen kleeft. Dek de kom af met een handdoek en zet op een lauwwarme plaats. Laat het deeg 1.30u rijzen.
Haal het deeg uit de kom en leg het op het met bloem bestrooide aanrecht. Druk plat om alle lucht eruit te krijgen en verdeel in balletjes. Rol elk balletje tussen uw handen tot een langwerpig broodje.
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Leg er de broodjes op, mooi zij aan zij.
Laat nog eens 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven een tijdje van te voren op 180°C.
Doe wat water in de braadslee en zet de plaat 20 tot 25 minuten in de oven.
Haal de plaat eruit en laat de broodjes op een rooster afkoelen.

Artikel gepubliceerd door op 12/04/2010

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie