• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    3 mening
  • Commentaren (0)

Wok van varkensvlees, Chinese kool en sojascheuten

Wok van varkensvlees, Chinese kool en sojascheuten
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:
400 gram varkenslapjes, 1 stukje gember, 1 koffielepel fijne suiker, 2 eetlepels rijstwijn, 6 eetlepels sojasaus, 1 Chinese kool, 100 gram sojascheuten, 1 koffielepel olijfolie, zout, peper,

Bereiding van wok van varkensvlees, chinese kool en sojascheuten



Snij het vlees in dunne repen en leg ze in een diep bord. Rasp de gember boven een kom en voeg de suiker, de rijstwijn en de sojasaus erbij. Giet deze marinade over het vlees.

Maak de Chinese kool schoon en snij ze in dunne repen. Was de sojascheuten.

Laat de wok heet worden en doe er dan pas de olie in (gebruik eventueel een diepe pan met antiaanbaklaag). Haal het vlees uit de marinade (hou de marinade apart) en bak het 3 minuten op een zeer hoog vuur.
Doe de kool erbij en de marinade en bak onder voortdurend roeren nog eens 5 minuten.

Voeg de sojascheuten toe en bak nog eens 5 minuten.
Proef en breng eventueel op smaak. Dien meteen op in de pan of in een schotel. Geef hier rijst bij.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 17/09/2012
Origineel artikel geschreven door op 17/09/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Wok: praktisch, lekker en gezond !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming