• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Witloof met cantharellen

Witloof met cantharellen
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

16 stronken witloof
300 gr cantharellen
2 citroenen
1 snufje suiker
2 soeplepels olijfolie
2 soeplepels verse room
zout, peper

Bereiding van witloof met cantharellen

Haal de buitenste bladen van de witloof weg. En haal dan alle blaadjes eraf. Maak de cantharellen schoon. Veeg ze af met keukenrol. Pers anderhalve citroen uit. Doe de witloofblaadjes in een grote stoofpan en laat ze 5 minuten koken in olijfolie. Voeg het citroensap en een snufje suiker toe. En laat dan de cantherellen in een pannetje 'zweten' op een zacht vuurtje gedurende 3 minuten.

Laat ze uitlekken, recupereer het kookvocht in een klein pannetje en laat de helft wegkoken. Doe de verse room erbij en laat ook tot de helft wegkoken. Voeg de rest van het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar. Leg de witloofblaadjes in een waaier op de bodem van elk bord. Leg de cantharellen in elk blaadje, en giet er dan wat saus over.

Als uw pan niet groot genoeg is om alle witloofblaadjes in een keer te koken, doe het dan in twee keer.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2016
Origineel artikel geschreven door op 31/01/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Witloof in de winter !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming