• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Wijtingfilets met een polenta van sesam

Wijtingfilets met een polenta van sesam
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 wijtingfilets
2 soeplepels sesamzaadjes
1,5 l halfvolle melk
3 soeplepels sesamolie
300 maïszetmeel
2 soeplepels olijfolie
1 glas visbouillon
2 citroenen
Zout, versgemalen peper

Bereiding van wijtingfilets met polenta van sesam

Breng de wijtingfilets op smaak met peper en zout.
Laat de sesamzaadjes goudbruin bakken in een droge pan en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
Warm de melk op met de sesamolie in een kookpot. Wanneer het kookt giet u de polenta erbij en roer goed. Laat gedurende 6 minuten koken terwijl u roert. Voeg de sesamzaadjes toe en goed mengen.

Leg een stuk aluminiumfolie, doe de polenta erop en bedek met een ander stuk aluminiumfolie. Met een deegrol maakt u deze bereiding ongeveer 2 cm dik. Zet dan koel gedurende 15 minuten.
Doe de visbouillon in een braadpot. Leg de wijtingfilets er naast elkaar in en zet het vuur een beetje hoger. Laat 3 tot 5 minuten stomen. Haal dan de braadpot van het vuur.

Snij de polenta in rechthoeken. Warm een pot op met een goede scheut olijfolie en laat de polentarechthoeken er goed in bakken. Laat ze dan uitlekken op een stuk keukenpapier.
Haal de filets uit de braadpot, leg ze op een schotel. Leg de polenta errond.
Snij de citroen in kwartjes en leg ze op de schotel net voor het serveren.

Artikel gepubliceerd door op 27/05/2013

Dit recept maakt deel uit van het dossier Buon appetito !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming