• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Wijtingfilets in de room

Wijtingfilets in de room
Een evenwichtig maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 2 personen


Wijtingfilets: 4
Ingevroren sjalotten: 50 g
Ingevroren kampernoelies: 100 g
Margarine met zonnebloemolie: 5 g
Lightroom: 1 pakje
Witte wijn: ½ glas
Kervel: ½ bos

Het recept


Ontgraat de wijtingfilets met een epileertangetje.
Fruit de niet-ontvroren sjalotten en kampernoelies in een pan, in hete margarine. Roer ze goed dooreen tot ze goudbruin zijn. Strooi er peper en zout op.
Voeg vervolgens de witte wijn en de room toe en laat alles koken op een zacht vuurtje tot de saus mooi gebonden is.
Stoom de wijtingfilets of bereid ze in de microgolfoven.
Leg ze op de schotel en giet er de warme saus over. Strooi er kervelblaadjes over.
Wijtingfilets zijn zeer broos: gebruik een spatel om ze op de schotel te leggen. Vallen ze echter toch uiteen, dat is dat zeker geen ramp.

Artikel gepubliceerd door op 11/02/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming