• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Wafeldeeg

Wafeldeeg
Type:
desserts 
Ingrediënten:

5 cl vloeibare room
20 cl halfvolle melk
30 gr boter
3 gr zout
75 gr bloem
3 eieren
5 cl water

Bereiding van wafeldeeg

Doe de room en de helft van de melk in een pan, laat het koken, en giet het daarna in een kom en laat afkoelen.

Doe de boter in kleine stukjes.
Spoel de pan en doe de rest van de melk erin.
Voeg zout toe en breng aan de kook. Giet de bloem er dan al roerend bij en voeg ook de boter toe. Het deeg gedurende 2 à 3 minuten kloppen met een spatel zonder te stoppen.

Doe deze mengeling in een kom. Doe de eieren er een na een in, dan de room en tenslotte de gekookte melk. Voeg dan het water erbij en roer tot het goed geabsorbeerd is.
Laat het wafeldeeg rusten tot het goed afgekoeld is.

Artikel gepubliceerd door op 20/02/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Breng vette dinsdag op uw bord !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie