• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Venuslikeur

Venuslikeur
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
aperitieven 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

60 cl magere melk
1 portie vetarme room
30 g suiker
2 vanillestokjes
5 cl frambozen- of pruimenlikeur
1 klein stukje gember

Bereiding van de venuslikeur

Meng de melk, de room, de suiker en de geopende vanillestokjes samen met hun uitgeschraapte pitjes in een kom.
Breng het geheel zachtjes aan de kook en blijf daarbij steeds roeren.

Haal de kom van het vuur. Laat de mengeling trekken tot ze volledig is afgekoeld.

Haal de vanillestokjes eruit. Giet de mengeling in de mixer, samen met de likeur.
Voeg de geraspte gember toe.

Mix met 2 of 3 ijsblokjes tot de likeur goed homogeen is.
Koel bewaren en serveren.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/02/2015
Origineel artikel geschreven door op 10/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Recepten voor een romantisch diner

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie