• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Veloutésoep van artisjokken

Veloutésoep van artisjokken
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
25 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

6 diepgevroren artisjokbodems
25 cl gevogeltebouillon
50 cl halvolle melk
2 eetlepels geraspte parmezaan
zout
versgemalen peper

Bereiding voor veloutésoep van artisjokken



Breek de diepgevroren artisjokbodems in stukken en doe ze in een braadpot. Giet de bouillon en de melk erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 tot 20 minuten pruttelen.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is. Breng op smaak met een beetje zout en met peper.
Leng de soep eventueel aan met nog een beetje bouillon of melk als ze te dik is.
Giet in een soepterrine en bestrooi met de geraspte parmezaan.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 21/05/2012
Origineel artikel geschreven door op 04/01/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Het is het seizoen van de artisjokken !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie