• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Varkenskoteletten met kaas, wortelen en erwtjes

Varkenskoteletten met kaas, wortelen en erwtjes
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 2 personen


4 mooie wortelen
2 eetlepels olijfolie
200 g diepgevroren erwtjes
¼ bosje platte peterselie
60 g kaas (cantal)
2 varkenskoteletten
zout
versgemalen peper

Bereiding


Daags voordien:
Was en schraap de wortelen en snij ze in grote ringen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpot en stoof de wortelen tot ze zacht zijn.
Gaar intussen de erwtjes 15 tot 20 minuten in licht gezouten kokend water. Giet ze af en doe ze bij de wortelen. Roer, laat afkoelen en zet in de koelkast.
Was de peterselie, droog hem en hak hem fijn. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.
Snij de kaas in dunne schijfjes en zet die ook in de koelkast.

De dag zelf:
Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de koteletten aan weerskanten 10 minuten. Strooi er de kaassnippers over, leg het deksel op de pan en bak nog eens 5 minuten. Breng op smaak met een draai aan de pepermolen.
Verwarm de wortelen en erwtjes terwijl het vlees bakt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper en doe er dan de fijngehakte peterselie bij.
Leg de koteletten op de borden en schik er de groenten bij.

Artikel gepubliceerd door op 19/10/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming