• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Varkenshaasjes met clementines en tagliatelle in saffraan

Varkenshaasjes met clementines en tagliatelle in saffraan
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
40 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

400 gram varkenshaasje (of mignonettes)
3 sjalotten
2 eetlepels olijfolie
2 koffielepels kalfsfond (in poedervorm)
1 glas witte wijn
2 clementines
2 blokjes gevogeltebouillon
400 gram verse tagliatelle
1 dosis saffraan

Bereiding van varkenshaasjes met clementines en tagliatelle in saffraan

Snij het varkenshaasje in vier of zes stukken en verwijder zorgvuldig al het vet. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Verhit de olie in een hoge braadpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Laat het uitlekken op een vel keukenpapier en giet de olie weg. Zet de pan weer op het vuur. Doe de sjalotjes erin en stoof ze al roerend tot ze beginnen te verkleuren. Leg het varkensvlees erbij en meng voorzichtig. Bestrooi met de kalfsfond. Giet de wijn erbij en leg het deksel op de pan. Laat 15 minuten pruttelen en roer af en toe.

Schil de clementines. Rasp een stukje van de schil. Doe de partjes en de geraspte schil in de pot. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Verwarm een grote hoeveelheid lichtgezouten water en doe er de bouillonblokjes in. Doe de tagliatelle in het kokende water. Kook ze gaar in 5 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe. Giet af maar hou ze nog een beetje vochtig. Strooi er de saffraan over en meng goed zodat de saffraan evenredig verdeeld is.

Haal het varkensvlees en de clementines uit de pan en schik ze op een schotel. Proef de saus en breng ze eventueel verder op smaak met zout en peper. Giet de saus over het varkensvlees. Leg de tagliatelle ernaast of geef die er apart bij.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 25/11/2015
Origineel artikel geschreven door op 15/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier De clementine : als voorgerecht, hoofdgerecht of dessert !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming