• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Varkensgebraad met twee soorten appel

Varkensgebraad met twee soorten appel
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
75 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 varkensgebraad van 800 gram
1 eetlepel olijfolie
0,5 dl witte wijn
2 takjes salie
4 appelen (golden)
400 gram aardappelen (ratte)

Bereiding van varkensgebraad met twee soorten appel



Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand 7).
Vet een ovenschotel in.
Schuif de salieblaadjes onder de speklaag van het varkensgebraad. Leg het in de schotel en giet er de wijn bij.
Snij de golden in vieren, verwijder het klokhuis, maar schil de appelen niet. Schik ze in de schotel rond het gebraad.

Schil de aardappelen, snij ze in tweeën of vieren, al naargelang hun grootte, en verdeel ze ook over de schotel.
Breng op smaak met zout en peper. Zet de schotel 50 minuten tot 1 uur in de oven.
Overgiet geregeld met het braadvocht. Doe er eventueel wat extra water bij. Bedek aan het eind van de baktijd met een vel aluminiumpapier.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 12/11/2012
Origineel artikel geschreven door op 28/10/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lichte gerechten in de kleuren van de herfst

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming