• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Varkensgebraad met melk

Varkensgebraad met melk
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
45 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Ontbeend varkensstuk: 1,5 kg
Uien: 50 g
Zonnebloemmargarine: 10 g
UHT-room: 1 pakje
Melk: 1,5 l
Zout, peper

Bereiding van het varkensgebraad met melk

Laat het gebraad zonder vet door de slager stevig samenbinden, zodat het een mooie vorm aanneemt.

Laat de uien gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje in de warme margarine sudderen.
Leg het vlees op de uien, giet de room erover, voeg peper en zout toe.
Voeg melk toe tot het varkensvlees ondergedompeld is.
Laat gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Let goed op, want de melk zou kunnen overkoken.

Draai het stuk om en laat het op dezelfde manier verder sudderen gedurende 20 tot 25 minuten.

Laat het varkensvlees afkoelen in het kookvocht.

Dep het goed droog, wikkel het in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
Snij het in kleine plakjes en wikkel elk plakje in een stukje huishoudfolie.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/05/2014
Origineel artikel geschreven door op 09/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Melkproducten voor fijne recepten

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming