• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Tournedos van gemarineerde zalm met rozemarijn en garnituur van paprika's

Tournedos van gemarineerde zalm met rozemarijn en garnituur van paprika's
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
40 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

4 moten zalm van ongeveer 150 gr
4 tot 6 takjes rozemarijn
4 paprika's
6 takjes peterselie
8 gekonfijte tomaatjes
citroen
zout, peper

Bereiding van Tournedos van gemarineerde zalm met rozemarijn en garnituur van paprika's

Verwarm de oven voor op de maximumtemperatuur.

Haal de graat uit de zalmmoten. Haal het vet weg. Maak er tournedos van en hou ze samen met een touwtje.

Strooi de rozemarijn op een bord. Leg de tournedos erop en druk goed aan met de palm van de hand. Doe hetzelfde met de andere kant. Doe een folie rond het bord en laat 30 minuten marineren.

Zet ondertussen de paprika's in de warme oven. Haal ze er dan weer uit. Schil ze, haal de pitjes en de witte vliesjes weg aan de binnenkant. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Versnipper de peterselie.

In een pan gooit u dan de paprika's en de gekonfijte tomaatjes. Goed roeren zodat de olie van de tomaten de paprika's bevochtigen. Beetje zout en peper erbij en koken op een goed vuurtje gedurende 15 minuten en regelmatig roeren.

Grill de tournedos van zalm 2 à 3 minuten aan iedere kant. Beetje peper erbij. Leg de tournedos op een schotel, een beetje citroensap erop en leg de paprika's errond. Bestrooien met peterselie.

Artikel gepubliceerd door op 15/05/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Munt, tijm en rozemarijn, de geur van de zomer !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming