• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Terrine van meloen met aardbeien

Terrine van meloen met aardbeien
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Gelatine : 5 bladeren
Water: 25 cl
Witte port: 4 eetlepels
Poedersuiker: 2 eetlepels
Meloen: 1
Aardbeien: 250 g
Frambozen: 1 bakje
Verse munt

Bereiding verrine van meloen met aardbeien

Laat de gelatineblaadjes zacht worden in wat koud water.

Warm 25 cl water op. Voeg de gelatineblaadjes één na één toe. Meng.

Giet er de port en de suiker bij. Mengen en laten afkoelen.

Schil de meloen. Verwijder alle pitten.
Snij het vruchtvlees in kleine staafjes of stukjes.

Spoel de aardbeien, haal de steeltjes eraf en snij ze in schijven.

Giet wat gelei op de bodem van een schotel van 25 cm. Zet ze 15 minuten in de koelkast.
Leg er vervolgens het fruit in en wissel de kleuren met elkaar af.
Giet er de gelei over.

Zet de vorm minstens 12 uur in de koelkast.

Haal de terrine uit de vorm en schik ze op een schotel.
Schik de frambozen eromheen. Decoreer met muntblaadjes.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/07/2013
Origineel artikel geschreven door op 14/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Meloen als dessert

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming