• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Tatin van aardappelen met ganzenlever

Tatin van aardappelen met ganzenlever
Voor:
8 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
50 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 kg middelgrote aardappelen
1 stuk rauwe ganzenlever
1 eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding van Tatin van aardappelen met ganzenlever

Was de aardappelen en borstel ze af met een stalen sponsje. Doe ze in een kookpot, vul die met water tot ze ruim onderstaan en kook gaar (controleer met de punt van een mes).
Giet af, laat afkoelen en pel de aardappelen. Snij ze dan in dunne schijfjes. Leg ze op een grote schotel en bestrooi met zout en peper.

Snij de ganzenlever in dunne schijfjes. Bestrooi met een klein beetje zout en met peper.
Verwarm de oven op180°C.

Vet met een kwastje een vorm in met olijfolie. Bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes. Leg dan een laag ganzenlever, daarna een laag aardappelen en ga zo door. Eindig met de aardappelen. Bestrijk met de olie en zet 20 tot 25 minuten in de oven.

Haal de taart uit de vorm, leg op een warme schotel en dien op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2012
Origineel artikel geschreven door op 21/12/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Originele recepten met foie gras

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie