• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Tarte tatin van perziken

Tarte tatin van perziken
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
25 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

250 gr taartdeeg
6 witte of gele perziken
50 gr griessuiker
20 gr boter>br>

Bereiding van tarte tatin van perziken

Bereid het taartdeeg.

Zet de oven op 180°C.

Bereid de perziken: schil ze, snij ze in twee, haal de pit weg, en snij elke halve perzik nog eens in twee.

Bereid de caramel: doe de suiker in een klein kookpotje. Snij de boter in stukjes en voeg ze toe. Laat zachtjes koken tot de caramal mooi goudbruin is.

Rol het deeg uit op een vorm van 22 cm. Zorg dat de vorm langs alle kanten mooi gevuld is.

Leg de kwartjes perzik erover. Maar leg ze goed tegen elkaar.

Zorg dat het deeg wat over de rand hangt zodat u het over de perziken kan doen. Goed drukken.

25 min in de oven.

Dan laat u de taart ongeveer 30 min afkoelen en haalt u de taart uit de vorm door een groot bord ertegen te houden en de vorm om te draaien.

Lauw of koud serveren.

Artikel gepubliceerd door op 30/08/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lekkere fruittaarten !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie