• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Tartaar van zalm en Sint-jakobsvruchten

Tartaar van zalm en Sint-jakobsvruchten
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 zalmfilet van 400 à 500 gr
2 sjalotjes
1 stukje van 3 cm gember
1 citroen
tabasco
8 sint-jakobsvruchten
1 soeplepel olijfolie
1 koffielepel roze bessen
4 takjes bieslook
zout,peper

Bereiding voor Tartaar van zalm en Sint-jakobsvruchten



Snij de zalmfilet in stukjes. Grof snijden met een groot mes.

Schil de sjalotjes en snij de fijn! Schil dan de gember.

Doe de zalm en de sjalotjes in een slakom. Voeg het citroensap toe, rasp de gember en goed mengen. Proef even.
Breng op smaak met zout, peper en enkele druppels Tabasco. Doe plastiekfolie over de kom en bewaar goed koel.

Snij de Sint-jakobsvruchten in fijne sneetjes. Leg ze op een bord en olie ze in met een kwastje.
Doe er wat zout op en een draai van de pepermolen. Bewaar ook deze schotel koel.

Verdeel de tartaar van zalm in vier porties met behulp van twee lepels. Leg de Sint-jakobsvruchten errond.

Verdeel de roze besjes over de borden en strooi wat fijn gesneden bieslook erover.

Artikel gepubliceerd door op 03/10/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lichte recepten voor lichte maaltijden

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie