• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Tajine van lamsbout met bonen

Tajine van lamsbout met bonen
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

1,3 kilo lamsschouder
12 kleine artisjokken
200 gram kikkerrerwten
3 uien
600 gram diepvriesbonen
2 gekonfijte citroenen
1 verse citroen
2 mespuntjes saffraan
6 eetlepels olijfolie

Bereiding van tajine van lamsbout met bonen

De dag voordien
Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.
De dag zelf
Snij de stelen van de artisjokken, verwijder de harde buitenste blaadjes en snij de artisjokken in vieren. Leg ze in water met het sap van de citroen.
Dompel de bonen 10 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken.
Pel de uien en snipper ze. Snij het vlees in stukken.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een tajineschotel of een braadpan en bruin het vlees aan. Haal het vlees uit de pot en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet de olie weg.
Verhit de rest van de olie en stoof de ui aan tot hij goudbruin is. Doe er het vlees bij, de artisjokken, de in stukken gesneden gekonfijte citroenen en een groot glas water.
Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten stoven op een zacht vuurtje.
Doe er de uitgelekte kekererwten en de bonen bij. Los de saffraan op in een beetje warm water en doe hem erbij. Roer alles goed dooreen en laat nog eens 20 tot 25 minuten pruttelen. Breng voor het opdienen eventueel op smaak met peper en zout.

Dien op in de tajineschotel als u er een hebt. U kunt natuurlijk ook de braadpan op tafel zetten.

Artikel gepubliceerd door op 14/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Op reis door de keuken

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming