• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Stoofschotel van runds op bourgondische wijze

Stoofschotel van runds op bourgondische wijze
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
120 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

1 kg rundsstoofvlees
1 grote ui
1 teentje look
200 gr kleine witte uien
2 wortelen
200 gr girollen
1 blokje rundsbouillon
3 takjes peterselie
2 soeplepels olijfolie
50 gr spek
50 cl rode wijn van Bourgondië
peper, zout

Bereiding van stoofschotel van runds op Bourgondische wijze

Ontvet voorzichtig het runds en snij in blokjes.

Schil de ui en look en snij fijn. Schil de kleine uitjes en de wortelen en snij ze in schijfjes. Maak de girollen schoon.

Laat een blokje rundsbouillon smelten in 30 cl warm water. Was de peterselie.

Warm 2 soeplepels olie op een in een pannetje! Doe het spek erin en laat garen gedurende 5 minuten, doe dan de ui, wortelen en look erbij. Nog 5 minuten laten doorbakken en laat dan uitlekken op een absorberend papier.

Doe de blokjes vlees nu in de pan en laat ze langs alle kanten garen. Leg ze dan ook op een absorberend papier. Doe het vet uit de pan. Doe het vlees, spek en groenten (behalve de kleine witte uitjes) er terug in, giet 50 cl rode wijn en het rundsbouillon erbij. Voeg tenslotte de takjes peterselie erin. Licht zouten en peperen, bedekken en 2u15 laten koken op een middelmatig vuurtje.

Doe de kleine uitjes erbij en laat dan nog 15 minuten sudderen.

Laat de girollen tenslotte nog snel garen in een pot met een beetje olie. Voeg ze toe op het moment van serveren.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 12/03/2013
Origineel artikel geschreven door op 14/11/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Gerechten op traditionele wijze

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming