• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Stoofschotel van groenekool

Stoofschotel van groenekool
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 (gekrulde) groenekool
2 uien
2 rapen
20 g spekreepjes
1 laurierblad
1 blokje rundsbouillon
Zout en peper van de molenbr>

Bereiding van de stoofpot van groenkool

Haal de bladeren van de kool los. Was ze. Snijd de grootste nerven weg.
Snijd de bladeren in fijne repen.

Breng water met zout aan de kook in een grote kookpan. Blancheer de kool er 4 minuten in.
Giet af en laat uitlekken. Als de bladeren wat zijn afgekoeld, druk er met uw handen nog zoveel mogelijk water uit.

Schil de uien en de rapen. Snijd de ui in fijne reepjes. Snijd de rapen in vieren.

Laat in een braadpan de spekreepjes licht fruiten onder voortdurend roeren. Voeg de geblancheerde kool toe, samen met de uien, de raapjes en het laurierblad.

Los het rundsbouillonblokje op in een groot glas warm water. Voeg het toe en meng goed. Laat minstens 1 h 1/2 stoven en roer geregeld. Doe dit wel voorzichtig, zodat het niet te papperig wordt.

Controleer haleverwege de kooktijd of u nog moet bijkruiden. Dit gerecht verdraagt goed wat zwarte peper.
Voeg zo nodig wat water bij.

Dien goed warm op.

Artikel gepubliceerd door op 26/01/2014

Dit recept maakt deel uit van het dossier De lekkere recepten van onze grootmoeders

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming