• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Spinazietaart

Spinazietaart
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 taartbodem van kruimeldeeg
750 g gehakte spinazie met room (diepgevroren)
1 pakje gerookte zalm
4 eetlepels geraspte emmentaler

Bereiding van spinazietaart

Verwarm de oven voor op 210° (gasoven 7). Plaats de taartbodem in de taartvorm. Ontdooi de spinazie in de microgolfoven of op het vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er de geraspte kaas bij en meng goed tot de kaas volledig is opgenomen. Snij de zalm in reepjes. Doe ze bij de spinazie en meng goed. Giet de spinazievulling in de taartvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart 15 tot 20 minuten in de oven. Je kunt dit gerecht gerust als hoofdschotel serveren. Er hoeft geen vlees of vis meer bij. Als je vooraf een magere groentesoep geeft en als dessert een mager melkproduct (yoghurt of plattekaas), een stuk vers fruit of een fruitsalade, heb je een volwaardige maaltijd.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 12/05/2015
Origineel artikel geschreven door op 01/10/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lichte recepten voor lichte maaltijden

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie