• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Soufflé van pruimen

Soufflé van pruimen
Type:
desserts picknick 

Voor 6 personen
Ingrediënten
24 grote, vlezige pruimen
1 mespuntje kaneelpoeder
4 eieren
100 gram suiker
4 eetlepels bloem
4 eetlepels armagnac
10 gram boter
zout

Bereiding
Ontpit de pruimen. Doe ze in een braadpot samen met 2 dl water en laat ze een uur weken. Doe er dan het kaneel bij, leg het deksel op de pot en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Haal de pruimen uit de pot en haal ze door een draaizeef of mix ze tot een mooie puree. Laat afkoelen. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Doe de dooiers en de suiker in een kom en klop ze stevig op tot het mengsel schuimt. Doe er onder voortdurend kloppen beetje bij beetje de bloem bij, daarna de armagnac en ten slotte de pruimenpuree. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het eiwit met een mespuntje zout op tot het stijf is. Spatel het eiwit voorzichtig onder de bereiding. Draai altijd in dezelfde richting, anders breekt het. Vet een soufflévorm in met boter of olie. Strooi er wat suiker in en draai de vorm tot de suiker goed vastkleeft aan de wanden Giet het mengsel in de vorm en zet die 10 minuten in de oven. Zet de oven daarna op 240°C en laat de vorm er nog eens 10 minuten in staan. Dien meteen op.

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie