• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Sorbet van roze pompelmoes, druiven en sneeuwframbozen

Sorbet van roze pompelmoes, druiven en sneeuwframbozen
Type:
desserts 

Ingrediënten voor 6 personen

8 roze pompelmoezen
6 koffielepels fijne suiker
1 glas muskaatwijn
1 grote tros druiven
1 bakje verse frambozen
bloemsuiker
enkele takjes verse munt

Bereiding

Snij de pompelmoezen doormidden en pers ze uit boven een kom.
Hou zes van de lege pompelmoeshelften apart en leg ze op een bord. Zet ze in de koelkast.
Doe de suiker en de wijn bij het pompelmoessap. Meng goed tot de suiker is opgelost.
Giet het sap in een schotel van 2 tot 3 cm hoogte. Zet die schotel 3 uur in de diepvriezer tot het sap goed stijf is. Roer het sap geregeld los met een vork.
Was de druiven en ontpit ze. Leg ze naast elkaar op een plaat of in een schotel, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Zet ze 2 uur in de diepvriezer. Neem een andere schotel en doe hetzelfde met de frambozen.
Schraap met een lepel bolletjes los van de sorbet en verdeel die over de zes pompelmoeshelften.
Bestrooi de druiven en de frambozen met de bloemsuiker en verdeel ze over de sorbets.
Steek in het midden van elke pompelmoes één muntblaadje.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 20/12/2010
Origineel artikel geschreven door op 16/12/2008

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming