Sorbet van blauwe bosbessen met yoghurtsaus

Sorbet van blauwe bosbessen met yoghurtsaus
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Ingrediënten:
1 bakje verse blauwe bosbossen
1 eetlepel honing
1 citroen
4 potjes romige yoghurt
1 sinaasappel
verse munt

Bereiding van sorbet van blauwe bosbessen met yoghurtsaus

Ontdooi de diepgevroren bosbessen in de microgolfoven. Spoel de verse bessen heel even onder koud water en zet ze opzij.

Doe de diepgevroren bessen in een kookpot en voeg de honing toe.
Laat onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje koken tot de bessen goed zacht zijn.
Haal de pot van het vuur en laat de bessen afkoelen.

Haal van de sinaasappel dunne reepjes schil.
Doe de yoghurt in een kom, voeg de sinaasappelschil toe en zet koel weg.

Pers de citroen uit en doe het sap bij de bessen. Meng goed onder elkaar.
Pureer het mengsel met een mixer.
Haal de puree door een zeef om de schilletjes van de bessen eruit te halen. Druk goed aan met de achterkant van een lepel of met een stamper, zodat je zoveel mogelijk sap overhoudt.

Giet het mengsel in de ijsmachine of zet het 3 uur in de diepvriezer. Roer in het laatste geval af en toe met een vork.

Verdeel de gekoelde yoghurt over borden.
Leg er één of twee bolletjes bosbessensorbet op.
Versier met de verse bosbessen en met een paar blaadjes munt.

Artikel gepubliceerd door op 23/07/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier SORBETS : EEN ANDERE MANIER OM FRUIT TE ETEN

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Avatar de Thelsma
Sorbet van blauwe bosbessen met yoghurtsaus
Door Thelsma 26/07/12 - 18.18
U schrijft: "Ingrediënten: 1 bakje verse blauwe 'bosbossen' " bosbossen? verse dus!? Verder schrijft u dan weer: Bereiding:"Ontdooi de diepgevroren bosbessen in de mi Vervolg...
U schrijft: "Ingrediënten: 1 bakje verse blauwe 'bosbossen' " bosbossen? verse dus!? Verder schrijft u dan weer: Bereiding:"Ontdooi de diepgevroren bosbessen in de microgolfoven. Spoel de verse bessen heel even onder koud water en zet ze opzij." Wat is het nu? diepgevroren of verse??? "Doe de diepgevroren bessen in een kookpot en voeg de honing toe. Laat onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje koken tot de bessen goed zacht zijn. Haal de pot van het vuur en laat de bessen afkoelen." Je moet de zogenaamde "verse" bosbessen ontdooien, maar tegelijkertijd diepgevroren in de kookpot doen??? Alsjeblief zeg! Kijk eerst uw artikels na voor ze op het internet te gooien. Sluiten
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

Ijsjes, sorbets, g...

Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie