• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    7 mening
  • Commentaren (0)

Soep van rode linzen en wortelen

Soep van rode linzen en wortelen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

4 grote wortelen
1 ui
1 koffielepel olijfolie
160 gram rode linzen
1 kruidentuiltje
1 blokje runderbouillon
1 bosje platte peterselie
zout
peper
,

Bereiding van soep van rode linzen en wortelen

Schraap de wortelen en snij ze in ronde schijfjes. Pel de ui en versnipper ze.
Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui 5 minuten. Giet er 1 liter water bij. Doe de wortelen in de pot, samen met de linzen, het kruidentuiltje en het bouillonblokje. Kook de soep tot de linzen mooi gaar zijn.

Was de peterselie en dep ze droog. Pluk alle blaadjes van de takken.
Haal het kruidentuiltje uit de soep. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Haal met een schuimspaan ongeveer de helft van de wortelen en de linzen uit de pot en hou die opzij.

Mix de rest van de soep. Doe de achtergehouden groenten er opnieuw bij, samen met de peterselie.
Laat nog heel even goed doorkoeken. Giet de soep over in een terrine. Dien heet op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 20/01/2014
Origineel artikel geschreven door op 05/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Soepen om in vorm te blijven !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie