• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Soep van oesterzwammen en Parijse champignons

Soep van oesterzwammen en Parijse champignons
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

200 gr oesterzwammen
200 gr Parijse champignons
1 soeplepel olijfolie
1 blokje gevogeltebouillon
50 cl halfvolle melk
zout, peper

Bereiding voor soep van oesterzwammen en Parijse champignons

Maak de oesterzwammen en parijse champignons schoon. Snij ze in reepjes.

Warm een soeplepel olijfolie op in een kookpot. Laat de parijse champignons gedurende 15 minuutjes garen op een zacht vuurtje. Laat ze uitlekken op keukenrol.

In dezelfde pot laat je de oesterzwammen gedurende 10 minuutjes garen. Laat ze ook uitlekken, doe de olie uit de pot en leg ze oesterzwammen er terug in.

Laat een blokje gevogeltebouillon smelten in 50 cl water.

Warm ook 50 cl halfvolle melk op.

Giet de bouillon en de warme melk in de pot met oesterzwammen. Laat 30 minuutjes stoven. Doe daarna in de mixer. Enkele keren  laten draaien zodat de soep een beetje kruimelachtig blijft. Doe ze erna terug in de kookpot.

Voeg de parijse champignons toe. Wat peper en zout erbij. Laat nog ongeveer 5 minuutjes verder koken op een zacht vuurtje.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/11/2013
Origineel artikel geschreven door op 12/12/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Een heerlijke soep !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie