• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Soep van druiven en vanille-ijs

Soep van druiven en vanille-ijs
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
20 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

Kirsch: 1 likeurglaasje
Vanille: 1 stokje
Druiven: 300 g
Poedersuiker: 2 koffielepels
Vanille-ijs

Soep van druiven en vanille ijs: bereiding

Giet een groot glas water en de kirsch in een klein pannetje. Schraap de vanillepitjes uit het stokje en voeg beide toe.
Aan de kook brengen, de pan van het vuur halen en 10 à 15 minuten laten rusten.

Was de druiven, leg ze in vanillesoep en breng zachtjes aan de kook. Zodra het kookt, haalt u het pannetje van het vuur. Haal de vanillestok eruit.
Voeg 2 koffielepels suiker toe en laat afkoelen. Koel bewaren tot u opdient.

Verdeel de druivensoep over de borden en voeg er een of twee bolletjes vanille-ijs aan toe.

Artikel gepubliceerd door op 11/11/2014

Dit recept maakt deel uit van het dossier Druiven in de keuken!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming

Ijsjes, sorbets, g...

Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie