• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Sneeuweieren met peer en gekonfijte citroen

Sneeuweieren met peer en gekonfijte citroen
Voor:
6 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
20 min  - Gemiddeld
Ingrediënten:

1 onbespoten citroen
4 eetlepels fijne suiker
300 g diepgevroren frambozen
5 eiwitten
1 mespunt zout
1 eetlepel bloemsuiker
50 cl halfvolle melk
4 peren

Bereiding van de sneeuweieren met peer en gekonfijte citroen

Konfijt de citroenschillen
Schil de citroen met een dunschiller en snij de schil in reepjes.
Breng in een steelpan wat water aan de kook, dompel er de schillen heel even in onder en giet af.
Laat de schillen uitlekken.
Doe nu 2 eetlepels van de suiker samen met 3 eetlepels water in de steelpan.
Doe er de geblancheerde schillen bij en laat op een matig vuur koken tot al het water verdampt is en de schillen gekaramelliseerd zijn.
Haal de schillen uit de pan en leg ze op een rooster.

Maak de frambozencoulis klaar
Mix de frambozen met enkele druppels citroensap. Zet in de koelkast.

Maak de sneeuweieren klaar
Doe het zout en de suiker bij het eiwit en klop het op tot schuim.
Verwarm de melk tot net onder het kookpunt.
Pocheer er dan het opgeklopte eiwit in. Leg een ruime eetlepel eiwit 1 minuut in de melk, draai het eiwit daarna met een schuimspaan om en pocheer het nog eens 1 minuut. Haal het eiwit uit de melk en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

De borden schikken
Verdeel de frambozencoulis over vier diepe borden. Schil de peren, snij ze in vieren en verdeel de kwartjes over de coulis. Leg er de sneeuweieren en de gekonfijte citroenschillen bij.

Maak de karamel klaar
Verhit de rest van de suiker met 1 eetlepel water. Laat op het vuur staan tot de karamel mooi bruin is.
Versier de sneeuweieren door de karamel te laten druipen van een vork. Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 17/03/2015
Origineel artikel geschreven door op 16/11/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Van ei tot z!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming