• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Slaatje van aardappelen en mosselen

Slaatje van aardappelen en mosselen
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Ingrediënten:
800 gram aardappelen
1 ui
1 kilo mosselen
1 takje tijm
1 dl droge witte wijn
1 eetlepel
ciderazijn
3 teentjes look
2 eierdooiers
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Was de aardappelen en kook ze gaar in de pel.
Pel de ui en versnipper hem heel fijn.
Maak de mosselen schoon. Doe ze in een kookpan, voeg de wijn en de tijm toe en kook ze op een hoog vuur tot ze opengaan. Schud regelmatig.

Haal de mosselen uit de schelp en hou ze warm.
Filter het kookvocht in een puntzeef of in een dunne zeefdoek. Giet het vocht in een kom en doe de azijn erbij. Zet weg.
Pel de teentjes look en stamp ze fijn. Vermeng ze met de eierdooiers, de olijfolie en het apart gehouden mosselvocht. Breng op smaak met zout en peper.

Warm deze saus heel langzaam op en hou ze warm. Ze mag vooral niet koken.
Haal de warme aardappelen uit hun schil. Snij ze in schijfjes.
Werk ze onder de ui en de mosselen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 01/12/2015
Origineel artikel geschreven door op 07/05/2011

Dit recept maakt deel uit van het dossier Schelpdieren: boordevol energie

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie