• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Schelpjes met spinazie

Schelpjes met spinazie
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

125 gram schelpjes
1 pak diepgevroren spinazie
8 gepelde walnoten
1 eetlepel olijfolie
100 gram reblochon
20 gram geraspte kaas
zout
versgemalen peper
,

Bereiding van schelpjes met spinazie



Kook de schelpjes beetgaar in lichtgezouten kokend water.
Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
Verbrijzel de noten.
Verhit de olijfolie in een bakpan met hoge rand en stoof de spinazie 5 tot 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk water uit. Doe ze dan terug in de pan, doe er de noten bij en meng.
Giet de schelpjes in een grote kom. Verwijder de korst van de reblochon en snij de kaas in kleine blokjes. Meng die onder de pasta.
Leg de spinazie in een ovenschotel. Verdeel de schelpjes en de reblochon erover. Strooi er de geraspte kaas over.
Zet de schotel 6 tot 8 minuten onder de grill.
Dien meteen op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 10/04/2012
Origineel artikel geschreven door op 23/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Van het seizoen : spinazie !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie