• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Sardines met tomaat uit de oven

Sardines met tomaat uit de oven
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 4 personen


16 sardines
16 middelgrote tomaten
2 teentjes look
3 takjes tijm
4 eetlepels olijfolie
2 tot 3 takjes basilicum
zout
versgemalen peper

Bereiding


Laat de sardines door uw visboer schoonmaken en ontschubben.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Was de tomaten, snij het voetje eruit en snij ze doormidden. Pers er met uw handen het sap en de zaadjes uit. Pel de teentjes look en hak ze fijn.
Leg de tomaten naast elkaar op een ovenplaat of in een grote ovenschotel, maar zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen. Strooi er de afgestroopte tijmblaadjes over en de look. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.
Spoel intussen de sardines om er de laatste schubben af te halen en droog ze. Strooi er een klein beetje zout over. Was de peterselie, droog hem, stroop de blaadjes af en hak die fijn.
Haal de plaat of de schotel met de tomaten uit de oven als ze gaar zijn en leg er de sardines tussen. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
Zet de grill van de oven op en zet de plaat of de schotel nog eens 10 minuten in de oven.
Haal het gerecht uit de oven. Geef een paar stevige draaien aan de pepermolen. Bestrooi met de peterselie en dien op.

Artikel gepubliceerd door op 31/08/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming