• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    5 mening
  • Commentaren (0)

Salade van veldsla, appel, wortel en ui

Salade van veldsla, appel, wortel en ui
Voor:
2 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

1 bakje veldsla
2 appelen
1 citroen
2 kleine wortelen
2 witte uien
peterselie
1 eetlepel olijfolie
1 koffielepel balsamicoazijn
zeezoutkristallen 'fleur de sel'
peper

Bereiding van de salade van veldsla, appel, wortel en ui

Was de veldsla en dep hem droog.

Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes.
Besprenkel ze stelselmatig met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Schraap de wortelen schoon en snij ze in fijne schijfjes.
Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
Was enkele takjes peterselie en dep ze droog. Hak ze heel fijn en vermeng ze met de rest van het citroensap, de olijfolie en de balsamicoazijn.

Schik een bedje veldsla op de borden of op een grote schotel .
Verdeel er de appelschijfjes over, de wortelschijfjes en de uiringen.
Overgiet met de vinaigrettesaus en bestrooi met enkele korrels 'fleur de sel' (let op met de hoeveelheid) en flink wat peper uit de molen.

Artikel gepubliceerd door op 30/09/2013

Dit recept maakt deel uit van het dossier Veldsla op ons bord

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming