• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Salade van rijst met pesto

Salade van rijst met pesto
Voor:
8 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten picknick 
Duur :
30 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

300 g rijst
1 bosje basilicum
2 teentjes look
3 eetlepels pijnappelpitten
3 eetlepels geraspte parmezaan
4 eetlepels olijfolie
20 gedroogde tomaten
150 g feta
3 eetlepels kleine zwarte olijven
zout
versgemalen peper

Bereiding van de salade van rijst met pesto

Kook de rijst gaar in licht gezouten water, giet af en schrik onder koud stromend water.

Stroop de basilicumblaadjes af, pel de lookteentjes en hak alles grof.
Doe alles in een mixer, samen met de licht geroosterde pijnappelpitten en de parmezaan. Mix tot een mooi homogene pasta.
Doe er de olie bij en mix opnieuw.
Breng op smaak met zout en peper.

Snij de gedroogde tomaten in reepjes. Doe ze samen met de olijven bij de rijst en meng goed

Plet de feta met een vork.

Schep afwisselend de rijst, de pesto en de feta in een grote kom of werk met aparte glazen. U kunt ook een dresseerring gebruiken om een mooie presentatie te krijgen.
Werk in lagen om de kleuren goed te laten uitkomen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 15/02/2016
Origineel artikel geschreven door op 25/05/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Gemengde salades van het seizoen

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming