• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Salade van quinoa en sinaasappel

Salade van quinoa en sinaasappel
Type:
picknick 

Bereiding van salade met quinoa en sinaasappel

Maak de quinoa schoon met koud water en laat uitlekken in een kookpot.

Breng 2 glazen water aan de kook met de gevogeltebouillon. Voeg de quinoa al roerend toe. Zet het vuur minder, bedek de pot en laat gedurende 15 minuten verder sudderen tot het water weggekookt en de quinoa transparant is. Laat uitlekken en afkoelen. Schil de komkommer en snij in stukjes.

Snij de gedroogde vijgen en abrikozen in heel kleine stukjes.

Schil de sinaasappels en snij in kwartjes.

Warm een anti-aanbakpan op en laat de amandelen er zachtjes droog in aanbakken. Schil de ui en snij heel fijn.
Was, droog en ontbladere de koriander en versnipper.

Maak de saus klaar. Rasp de schil van een citroen en pers het sap uit de twee vruchten. In een kleine pot meng je de schil en het citroensap, de olie, de suiker, de komijn en de koriander. Breng op smaak met wat zout en peper.

Leg de quinoa dan op een ronde schotel. Leg de stukjes komkommer en de droge vruchten erop. Leg de kwartjes sinaasappel er rond. Strooi de stukjes amandel erover, maar ook de ui en versnipperde koriander. Giet de saus bij de salade.

2 à 3 uur koel bewaren. Meng de salade pas op het moment van serveren.

Artikel gepubliceerd door op 17/04/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier De sinaasappel: zon en vitaliteit in uw voeding!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming