• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Salade van paprika met pijnappelpitten

Salade van paprika met pijnappelpitten
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
40 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 groene paprika's
2 rode paprika's
2 gele tomaten
1 teentje look
1/4 bosje peterselie
2 eetlepels pijnappelpitten
1 citroen
2 eetlepels olijfolie
piment d'Espelette
zout

Bereiding van salade van paprika met pijnappelpitten

Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de paprika's er 30 minuten in.
Ontvel intussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe ze in een kom.
Pel de look en hak hem fijn.
Was de peterselie, dep hem droog, stroop de blaadjes af en hak die fijn. Meng ze onder de look. Doe deze kruiden bij de tomaten.
Verhit een koekenpan en rooster de pijnappelpitten zonder vetstof. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
Haal de schil van de gegrilde paprika's en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Spoel ze onder de kraan en snij ze in dunne repen.
Doe de reepjes in de kom bij de tomaten. Besprenkel met het sap van de citroen en met de olijfolie. Breng op smaak met zout en piment d'Espelette. Roer alles voorzichtig dooreen. Werk af met de geroosterde pijnappelpitten en dien goed koel op.

Artikel gepubliceerd door op 04/08/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Paprika's in alle kleuren

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming