• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Salade van jonge spinazie met zalm

Salade van jonge spinazie met zalm

Dit recept is licht, evenwichtig en bevat weinig vet. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: ' Wat gaan we vandaag eten? ' en ' Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen? '. Smakelijk!

Type:
voorgerechten hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 4 personen

200 gram jonge spinazie
4 trostomaten
4 kleine witte uien
3 takjes dille
125 gram zalm uit blik (in eigen nat)
1 eetlepel olijfolie
1 citroen
balsamicoazijn

Het recept

Was de spinazie, dep ze droog en snij er de steeltjes af. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uitjes en verdeel ze in ringen.
Pluk de blaadjes dille van de takjes. Versnipper de helft en leg de andere helft apart.
Verdeel de zalm in kleine stukjes. Doe ze in een kom en vermeng ze met de versnipperde dille.
Maak in een andere kom een vinaigrette van de olie, wat citroensap en een scheutje balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
Schik de spinazie op een schotel. Verdeel er de uiringen, de tomatenblokjes en de zalmstukjes errond. Besprenkel met de vinaigrette. Dien goed koel op.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/04/2015
Origineel artikel geschreven door op 06/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Lenteslaatjes

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming