• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Salade van groene en rode groenten

Salade van groene en rode groenten
Type:
hoofdgerechten 

Recept voor Salade van groene en rode groenten: Ingrediënten voor 4 tot 6  personen


500 g tuinbonen
300 g erwten
200 g verse kekererwten
1 komkommer
1 bosje roze radijsjes
½ bosje jonge wortelen
1 rode paprika
1 bosje kervel
1 blikje ansjovisfilets op olie
1 potje bifidusyoghurt
1 citroen
1 koffielepel mosterd
versgemalen peper

Recept voor Salade van groene en rode groenten: Bereiding


Breng een grote pot licht gezouten water aan de kook. Zet een kom water klaar met ijsblokjes.
Dop de tuinbonen en de erwten. Was de kekererwten. Dompel alles 3 tot 4 minuten onder in het kokende water. Giet af en hevel meteen over in het ijswater. Giet weer af en doe alles in een grote kom.
Schil de komkommer, snij hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij elke helft in staafjes of in kleine blokjes. Doe die in een zeef, bestrooi royaal met zout en laat het vocht eruit trekken.
Maak de radijzen schoon en was ze. Snij ze in schijfjes.
Schraap de wortelen onder de kraan en rasp ze.
Schil de paprika met een dunschiller, snij hem open en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in dunne staafjes.
Doe al deze groenten in een slakom en meng dooreen.
Stroop de kervelblaadjes af en doe ze in de slakom bij de rest.
Leg de ansjovisfilets in een bord en plet fijn met een vork.
Doe de yoghurt in een kom en voeg het citroensap, de mosterd en de ansjovisfilets toe. Roer goed en kruid met peper.
Giet deze saus over de salade. Roer pas net voor het opdienen en bewaar zolang in de koelkast.

Artikel gepubliceerd door op 25/05/2010

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming