• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    1 mening
  • Commentaren (0)

Salade van cantharellen en gepocheerde eieren

Salade van cantharellen en gepocheerde eieren
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

200 gram kleine cantharellen
150 gram kleine paddenstoelen
1 krulsla
1 eetlepel olijfolie
4 eieren
2 eetlepels azijn
fleur de sel
versgemalen peper

Bereiding van salade van paddenstoelen en gepocheerde eieren

Maak de paddenstoelen schoon. Was ze heel even met water en dep ze droog. Doe hetzelfde met de cantharellen.
Maak de sla schoon. Gebruik alleen de lichte bladeren. Was ze en zwier ze goed droog. Leg de rest van de sla weg en gebruik hem voor soep.

Verhit de olie in een koekenpan. Doe de paddenstoelen en de cantharellen erin, strooi er wat zout over en bak ze 2 tot 3 minuten op een hoog vuur.

Neem een grote kom en vul die met koud water. Breng een grote pot licht gezouten water aan de kook, en doe er één eetlepel van de azijn in. Breek een ei in een klein kommetje en giet het voorzichtig in het water zodra dat kookt: giet er eerst het eiwit in en daarna de dooier. Breng met een spatel het eiwit rond de dooier. Haal het ei met een schuimspaan uit het water zodra het eiwit mooi stevig en doe het in de slakom in de slakom met koud water. Laat het daarna uitlekken op een vel keukenpapier.
Herhaal dit met de drie andere eieren.

Leg op elk bord wat van de sla en het paddenstoelenmengsel en giet het braadvocht eroverheen. Eindig met een gepocheerd ei. Besprenkel de salade met enkele druppels azijn. Strooi er tot slot wat fleur de sel over en geef een goede draai met de pepermolen.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 27/04/2016
Origineel artikel geschreven door op 22/10/2012

Dit recept maakt deel uit van het dossier HEERLIJKE CHAMPIGNONS

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming