• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    2 mening
  • Commentaren (0)

Salade van asperges met spiegeleieren

Salade van asperges met spiegeleieren
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
10 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

2 bussels asperges
1 koffielepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels sherryazijn
8 eieren
20 gram parmezaanschilfers

Bereiding van de Salade van asperges met spiegeleieren

Schil de asperges en snij de stelen af op 15 cm hoogte van de punt.
Bind ze samen in twee bussels. Kook ze gaar in lichtgezouten water.

Maak een vinaigrette van de mosterd, de olie, de azijn en twee eetlepels water. Roer goed en breng stevig op smaak met zout en peper.

Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
Verdeel ze over vier borden. Giet er wat van de vinaigrette naast.

Doe één eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak er vier eieren in.
Laat ze op een bord glijden. Maak ze los van elkaar en rond met een mesje van elk eiwitrandjes af tot je een mooi rond ei hebt.
Doe hetzelfde met de vier andere eieren.

Leg op elk bord twee eieren boven op de asperges.
Bestrooi met wat parmezaanschilfers. Kruid de eieren met flink wat peper uit de molen.

Artikel gepubliceerd door op 28/04/2014

Dit recept maakt deel uit van het dossier Les asperges, ça nous botte !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming