Salade uit de Périgord

Salade uit de Périgord
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Duur :
20 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

500 gram sperzieboontjes
1 krulandijvie
4 artisjokbodems
100 gram verse ganzenlever
2 eetlepels olie
2 eetlepels sherryazijn
zout
versgemalen peper

Bereiding van salade uit de Périgord


Haal de topjes van de boontjes en kook ze beetgaar in water met wat zout. Giet het water af en spoel de boontjes met koud water.
Maak de andijvie schoon en scheur ze in reepjes.
Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in blokjes.
Doe de boontjes, de andijvie en de artisjokken in een slakom en meng alles dooreen. Breng de salade op smaak met de olijfolie, de azijn, zout en peper.
Schik alles op een grote schotel. Snij de ganzenlever in dunne plakjes en leg ze erop.

U kunt ook een in plakjes gesneden truffel en het vocht uit het blikje door de saus roeren.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/06/2012
Origineel artikel geschreven door op 14/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Samengestelde salades

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Avatar de L in luilekkerland
Salade uit de Périgord
Door L in luilekkerland 17/09/12 - 16.47
Kunnen jullie ook recepten aanprijzen die minder dieronvriendelijk zijn? Deze foie gras is een echt gruwelproduct, waarbij de ganzen aan een ijltempo worden vetgemest d.m.v. slang Vervolg...
Kunnen jullie ook recepten aanprijzen die minder dieronvriendelijk zijn? Deze foie gras is een echt gruwelproduct, waarbij de ganzen aan een ijltempo worden vetgemest d.m.v. slangen/tubes/trechters naar de maag, google anders even de afbeeldingen voor meer gedetailleerde informatie. Lieve empathische kok, ik denk niet dat je dit procédé zelf zou willen ondergaan. Weet je echt zeker of je dit op je lieftallige bord wil? Sluiten
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming