• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Salade met bonen en tonijn

Salade met bonen en tonijn
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten 
Ingrediënten:

Rode uien: 2
Witte bonen natuur: 1 klein blik
Rode bonen natuur: 1 klein blik
Tonijnstukjes in olie: 1 blik van 250 g
Bieslook: 1 bos
Kervel: 1 bos
Wittewijnazijn: 2 eetlepels
Mosterd
Zout, peper

Bereiding van salade met bonen en tonijn

Pel en versnipper de uien. Laat de twee blikken bonen uitlekken, spoel de bonen af. Meng ze in een slakom met de uien en de tonijn.
Spoel het bieslook af, knip de stengels boven de slakom met een schaar in stukjes. Haal de kervelblaadjes van de stengels en voeg toe. Goed mengen.
Meng een koffielepel mosterd met de wittewijnazijn in een kom. Giet in de slakom. Meng opnieuw. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Het is niet nodig in de vinaigrettesaus olie toe te voegen, de olie in het blik tonijn volstaat. Anders wordt de salade te vet.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 18/04/2014
Origineel artikel geschreven door op 14/06/2010

Dit recept maakt deel uit van het dossier Tonijn in blik: de vis die eruit springt!

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming