• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Rundsgebraad met melk en paddenstoelen

Rundsgebraad met melk en paddenstoelen
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 6 personen

3 sjalotten
400 gram paddenstoelen
1 kilo rundsgebraad
2 eetlepels olijfolie
1 l halfvolle melk
3 blaadjes salie
zout
peper

Bereiding

Pel de sjalotten en snij ze in kleine schijfjes. Maak de paddenstoelen schoon en snij ook die in schijfjes. Leg deze groenten opzij.
Verhit 1 eetlepel olie in een ovenvaste braadpot en braad het gebraad aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de pot, gooi het vet weg en veeg de pot droog met keukenpapier.
Doe het vlees weer in de pot, doe de melk erbij en de salie. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de oven en laat 1 uur op 180°C stoven.
Verhit de rest van de olie in een pan en stoof de sjalotten gedurende 10 minuten. Doe er dan de paddenstoelen bij, meng en laat ze op een vrij hoog vuur 10 minuten stoven. Bestrooi met zout en peper.
Haal de schotel uit de oven en leg het gebraad op een warme schotel.
Laat de melksaus indikken. Proef en breng eventueel verder op smaak
Leg de paddenstoelen en sjalotten rond het vlees en giet er de ingekookte saus over.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009
Origineel artikel geschreven door op 04/11/2008

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming