• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Roomijs van yoghurt met kiwi en mango

Roomijs van yoghurt met kiwi en mango
Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
desserts 
Duur :
15 min  - Gemakkelijk
Ingrediënten:

Sap van passievruchten: 1 klein doosje
Yoghurt: 4 potjes
Vanille: 1 stokje
Grand Marnier: 2 soeplepels
Kiwi's: 4
Mango: 1

Bereiding van roomijs van yoghurt met kiwi en mango



Doe het fruitsap in een pan en laat het inkoken tot de helft waarna u het laat afkoelen.

Meng de yoghurt, de zaadjes van het vanillestokje, het fruitsap en de Grand Marnier totdat u een homogene substantie bekomt.
Giet het geheel in een slakom die u in de diepvries zet.

Schel de kiwi's en de mango. Snij twee kiwi's in schijfjes en zet ze even aan de kant. Snij de andere kiwi's in blokjes en doe hetzelfde met de mango. Voeg het fruit toe aan de slakom met bevroren yoghurt en zet die opnieuw in de diepvries totdat u het dessert opdient.

Verdeel het 'ijs' over de coupes en leg de schijfjes kiwi er bovenop.

Bijgewerkt door Paule Neyrat, diëtiste op 16/03/2016
Origineel artikel geschreven door op 06/02/2009

Dit recept maakt deel uit van het dossier Originele fruitdesserts van het seizoen !

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming