• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Romige soep van artisjokken met garnalen

Romige soep van artisjokken met garnalen
Type:
voorgerechten 

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram diepgevroren artisjokbodems
1 grote witte ui
1 teentje knoflook
2 blokjes gevogeltebouillon
1 koffielepel olijfolie
1 takje tijm
1 blad laurier
1 glas witte wijn
8 roze garnalen
1 eetlepel room
zout
peper

Bereiding

Ontdooi de artisjokbodems en snij ze in stukken. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper alles fijn. Breng 1 liter water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit de olie in een braadpot. Doe de uisnippers erin en laat ze 5 minuten stoven tot goudbruin zijn.

Doe het knoflook erbij en stoof nog eens 1 minuut al roerend. Doe de artisjok in de pot, samen met de tijm en de laurier. Laat 2 minuten stoven en roer intussen. Giet de wijn erbij, breng op smaak met peper en zout en laat op een hoog vuur koken tot de wijn volledig is verdampt.

Giet de bouillon in de pot. Leg het deksel op de pot en laat op een heel zacht vuurtje gedurende ongeveer 45 minuten koken tot de artisjokken goed zacht zijn. Pel de garnalen en snij ze in stukken. Haal de tijm en de laurier uit de soep. Mix de soep en doe de room erbij. Proef en breng eventueel verder op smaak met nog wat zout en peper. Voeg de garnalen toe en dien op.

Artikel gepubliceerd door op 02/12/2008

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie