• rating
    • rating
    • rating
    • rating
    • rating
    0 mening
  • Commentaren (0)

Rog met tomatencoulis

Rog met tomatencoulis
Een menu dat bereid wordt op basis van seizoensproducten en dat bovendien evenwichtig is. Smakelijk!
Type:
hoofdgerechten 

Ingrediënten voor 2 personen


Rog: 500 g
Trostomaten: 8 
Ui: 1 
Laurier: 1 blaadje
Tijm: 1 takje
Kruidnagel: 2 
Olijfolie: 1 eetlepel
Poedersuiker: ½ koffielepel
Xeresazijn: 1 koffielepel
Bereidingstijd: 40 minuten

De coulis bereiden:


Haal de tomaten leeg en snij ze in stukjes. Schil de ui, snij hem in stukjes en bak hem goudbruin in een pan met de hete olie. Voeg er de tomaten en de aromaten aan toe en strooi er peper en zout over.
Bak de tomaten gedurende 25 tot 30 minuten op een zacht vuurtje en roer regelmatig, zodat het water van de tomaten verdampt. Doe er vervolgens de suiker en de azijn bij, meng alles goed dooreen en laat het gerecht nog 5 minuten bakken.

Artikel gepubliceerd door op 10/02/2009

Vindt u dit recept interessant?
 
spreek mee op E-gezondheid
Preview

*Verplicht in te vullen om een reactie te versturen

Gegevensbescherming